oferta

... Gościu drogi wejdź w nasze progi, zapraszamy na mięsiwo i pierogi.

Napoimy, nakarmimy - miło razem czas spędzimy...

 

Oferujemy szeroką gamę potraw: dania z grilla, zakąski, dania zimne, dania gorące, napoje,
alkohole, desery, itp.

Dworek Sanocki posiada 2 sale restauracyjne , mogące pomieścić 120 osób.

Organizujemy:

Blask skwierczącego w kominku ognia oraz miła domowa atmosfera, dodadzą uroku
każdemu spotkaniu. Wystrój lokalu doskonale komponuje się z pysznymi staropolskimi
przysmakami, których przyrządzanie jest oparte na tradycyjnych polskich recepturach.
Serwujemy dania z: cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny, potrawy jarskie, ryby,
które zadowolą każdego smakosza.

Zapraszamy do biesiadowania!

ZAKĄSKI

1.    Tatar z mięsa wołowego

2.    Proziaki z masłem

3.    Pajda chleba ze smalcem, ogórek kiszony

4.    Śledź w oleju

5.    Śledź w śmietanie

6.    Wątróbka wieprzowa z pieczarkami i cebulką

7.    Oscypek z grilla

8.    Oscypek z grilla z żurawiną

9.     Pieczywo

 

SAŁATKI

1.    Brokułowa z sosem czosnkowym i pomidorami

2.    Sałatka cesarska                 

 

ZUPY

1.    Rosół dworski z makaronem

2.    Barszcz z uszkami

 3.    Barszcz solo 

4.    Flaczki 

5.    Grochówka na boczku

6.    Kwaśnica dworska

7.    Zupa Jasia

 

DANIA Z DROBIU

1.    Kotlet drobiowy

2.    Kotlet parobka ( z pieczarkami i serem żółtym)

3.    Eskalopki

 

DANIA Z WIEPRZOWINY

1.    Kotlet schabowy

2.    Pieczeń schabowa

3.    Żeberka duszone w kapuście

4.    Wątróbka wieprzowa z cebulką, pieczarkami i jabłkiem

5.    Polędwiczki w sosie borowikowym


DANIA Z WOŁOWINY

1.    Grillowana wołowina  po dworsku + Sos z zielonego pieprzu lub sos czosnkowy


DANIA PÓŁMIĘSNE 

1.    Placek dworski z gulaszem wołowym 

2.    Pierogi z mięsem

 

DANIA Z RUSZTU

1.    Karkówka

2.    Żeberka

3.    Pierś z kurczaka

 


DANIA Z RYB

1. Pstrąg smażony

2. Dorsz w sosie z warzywami

 

DANIA JARSKIE  

Pierogi z masłem lub ze skwarkami:

1.    Pierogi ruskie/z kapustą/ mieszane

2.    Pierogi podsmażane

3.    Placki ziemniaczane ze śmietaną

4.    Naleśniki
(z serem lub konfiturą i bitą śmietaną lub kremem czekoladowym + polewa czekoladowa) 

5.    Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

6.    Kotlety sojowe


DODATKI

1.    Ziemniaki młode (sezonowo)

2.    Ziemniaki gotowane  

3.    Ziemniaki opiekane

4.    Frytki

5.    Kluski śląskie

6.    Ryż

7.    Kasza  gryczana

8.    Bukiet warzyw gotowanych

9.    Kapusta zasmażana


DESKA DWORSKA DLA 6 OSÓB

 1.    Wątróbka z cebulką – 1 porcja

 2.    Karkówka z grilla- 2 porcje

 3.    Kotlet drobiowy  - 2 porcje

 4.    Żeberka z grilla- 2 porcje

 5.    Pierogi podsmażane- 24 szt.

 6.    Ziemniaki opiekane- 2 porcje

 7.    Ziemniaki gotowane- 1 porcja

 8.    Kapusta zasmażana- 3 porcje

 9.    Zestaw surówek- 3 porcje                                                                         

 

DESKA DWORSKA DLA 4 OSÓB

 1.    Kotlet drobiowy  - 2 porcje

 2.    Kotlet schabowy  2 porcje

3.    Pierogi podsmażane- 24 szt.

 4.    Ziemniaki opiekane- 1 porcja

 5.    Ziemniaki gotowane- 1 porcja

 6.    Zestaw surówek- 4 szt


DESKA DWORSKA NA ZIMNO

 1.    Ser Camembert

 2.    Ser Żółty

 3.    Wędliny

 4.    Ogórek / Pomidor koktajlowy/ pieczarki marynowane

5.    Oliwki



SURÓWKI

 1.    Pomidor, ogórek, cebulka + sos ogrodowy

 2.    Surówka z białej kapusty

 3.    Surówka z  kapusty kiszonej 

4.    Surówka z kapusty pekińskiej

 5.    Mizeria (sezonowo)

6.    Sałatka z buraków

 7.    Marchewka z chrzanem

 8.    Ogórek kiszony

 9.    Kapusta zasmażana

10. Zestaw surówek

 

DESERY

 1.    Szarlotka domowa z cukrem pudrem 

 2.    Szarlotka na ciepło
(z bitą śmietaną, gałką lodów i polewa truskawkowa lub czekoladowa)

3.    Deser lodowy
pucharek lodów (waniliowe/śmietankowe/truskawkowe), bita śmietana, polewa truskawkowa lub czekoladowa