oferta
... Gościu drogi wejdź w nasze progi, zapraszamy na mięsiwo i pierogi.
Napoimy, nakarmimy - miło razem czas spędzimy...
Oferujemy szeroką gamę potraw: dania z grilla, zakąski, dania zimne, dania gorące, napoje,
alkohole, desery, itp.
Dworek Sanocki posiada 2 sale restauracyjne , mogące pomieścić 120 osób.
Organizujemy:
- wesela,
- imprezy okolicznościowe,
- konferencje
Blask skwierczącego w kominku ognia oraz miła domowa atmosfera, dodadzą uroku
każdemu spotkaniu. Wystrój lokalu doskonale komponuje się z pysznymi staropolskimi
przysmakami, których przyrządzanie jest oparte na tradycyjnych polskich recepturach.
Serwujemy dania z: cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny, potrawy jarskie, ryby,
które zadowolą każdego smakosza.
Zapraszamy do biesiadowania!
ZAKĄSKI
1. Tatar z mięsa wołowego
2. Proziaki z masłem
3. Pajda chleba ze smalcem, ogórek kiszony
4. Śledź w oleju
5. Śledź w śmietanie
6. Wątróbka wieprzowa z pieczarkami i cebulką
7. Oscypek z grilla
8. Oscypek z grilla z żurawiną
9. Pieczywo
SAŁATKI
1. Brokułowa z sosem czosnkowym i pomidorami
2. Sałatka cesarska
ZUPY
1. Rosół dworski z makaronem
2. Barszcz z uszkami
3. Barszcz solo
4. Flaczki
5. Grochówka na boczku
6. Kwaśnica dworska
7. Zupa Jasia
DANIA Z DROBIU
1. Kotlet drobiowy
2. Kotlet parobka ( z pieczarkami i serem żółtym)
3. Eskalopki
DANIA Z WIEPRZOWINY
1. Kotlet schabowy
2. Pieczeń schabowa
3. Żeberka duszone w kapuście
4. Wątróbka wieprzowa z cebulką, pieczarkami i jabłkiem
5. Polędwiczki w sosie borowikowym
DANIA Z WOŁOWINY
1. Grillowana wołowina po dworsku + Sos z zielonego pieprzu lub sos czosnkowy
DANIA PÓŁMIĘSNE
1. Placek dworski z gulaszem wołowym
2. Pierogi z mięsem
DANIA Z RUSZTU
1. Karkówka
2. Żeberka
3. Pierś z kurczaka
DANIA Z RYB
1. Pstrąg smażony
2. Dorsz w sosie z warzywami
DANIA JARSKIE
Pierogi z masłem lub ze skwarkami:
1. Pierogi ruskie/z kapustą/ mieszane
2. Pierogi podsmażane
3. Placki ziemniaczane ze śmietaną
4. Naleśniki
(z serem lub konfiturą i bitą śmietaną lub kremem czekoladowym + polewa czekoladowa)
5. Kluski śląskie z sosem pieczarkowym
6. Kotlety sojowe
DODATKI
1. Ziemniaki młode (sezonowo)
2. Ziemniaki gotowane
3. Ziemniaki opiekane
4. Frytki
5. Kluski śląskie
6. Ryż
7. Kasza gryczana
8. Bukiet warzyw gotowanych
9. Kapusta zasmażana
DESKA DWORSKA DLA 6 OSÓB
1. Wątróbka z cebulką – 1 porcja
2. Karkówka z grilla- 2 porcje
3. Kotlet drobiowy - 2 porcje
4. Żeberka z grilla- 2 porcje
5. Pierogi podsmażane- 24 szt.
6. Ziemniaki opiekane- 2 porcje
7. Ziemniaki gotowane- 1 porcja
8. Kapusta zasmażana- 3 porcje
9. Zestaw surówek- 3 porcje
DESKA DWORSKA DLA 4 OSÓB
1. Kotlet drobiowy - 2 porcje
2. Kotlet schabowy 2 porcje
3. Pierogi podsmażane- 24 szt.
4. Ziemniaki opiekane- 1 porcja
5. Ziemniaki gotowane- 1 porcja
6. Zestaw surówek- 4 szt
DESKA DWORSKA NA ZIMNO
1. Ser Camembert
2. Ser Żółty
3. Wędliny
4. Ogórek / Pomidor koktajlowy/ pieczarki marynowane
5. Oliwki
SURÓWKI
1. Pomidor, ogórek, cebulka + sos ogrodowy
2. Surówka z białej kapusty
3. Surówka z kapusty kiszonej
4. Surówka z kapusty pekińskiej
5. Mizeria (sezonowo)
6. Sałatka z buraków
7. Marchewka z chrzanem
8. Ogórek kiszony
9. Kapusta zasmażana
10. Zestaw surówek
DESERY
1. Szarlotka domowa z cukrem pudrem
2. Szarlotka na ciepło
(z bitą śmietaną, gałką lodów i polewa truskawkowa lub czekoladowa)
3. Deser lodowy
pucharek lodów (waniliowe/śmietankowe/truskawkowe), bita śmietana, polewa truskawkowa lub czekoladowa